Skrijte mastne lase

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste zjutraj ugotovili, da bi vaši lasje potrebovali umivanje, pa vam je za to primanjkovalo časa ali volje?

Foto: www.bestshampoofor.com
Foto: www.bestshampoofor.com

Lase umijte le spredaj. Mastni lasje so najbolj očitni neposredno okrog obraza. Če se vam mudi, ostale lase počešite v čop in na lase na hitro umijte le spredaj.

Čop, figa, kita … Mastne lase boste najlažje prikrili s katero od enostavnih pričesk. Počešite jih nazaj v visok čop ali oblikujte neurejeno figo ali stransko kito. Če je to mogoče, si prečo naredite drugje kot običajno, saj tudi tako lahko prikrijete mastne lase.

Suhi šampon, na pomoč. Za nujne primere je v omarici dobro imeti suhi šampon, s katerim boste premor med umivanjem las lahko podaljšali za kakšen dan ali dva. Lasišče popršite s suhim šamponom, nato pa lase dobro obrišite z brisačo. Narahlo se počešite, da odstranite vse sledi šampona. Enako dobro se odnese tudi puder za dojenčke.

Lahko vaš reši kapa. Lasje so v večini primerov najbolj mastni prav pri lasišču. V hladnih dneh je popolnoma sprejemljivo, če si na glavo poveznete kapo in tako prikrijete mastne lase.

Martina Drobne

Leave a Reply