1. obletnica: Gaja že hodi, poskakuje in kolesari

Eno leto od operacije mala Gaja Ivančič, za katero je zaradi cerebralne paralize denar zbiralo dobrodušno slovensko ljudstvo, že lahko samostojno spoznava svet na svojih nogah.

Spomnimo: deklica Gaja je zaradi zapleta pri prezgodnjem rojstvu trpela za cerebralno paralizo. Zaradi zakrčenosti mišic se je le s težavo in v hudih bolečinah gibala. Ker je za svetlejšo prihodnost ostala samo ena možnost, so se starši odločili obrniti na pomoč Slovencev in Slovenk. S skupnimi močmi jim je naposled le uspelo zbrati 60.000 evrov za operacijo na onkraj velike luže.

Tako so Gajo avgusta operirali v bolnišnici v St. Louisu. Po operaciji hrbtenjače je po slabem mesecu dni naredila prve korake, njeni zdravniki pa so že takrat optimistično napovedali, da bo v enem letu hodila in celo tekla.

Zdaj skrbi praktično ni več. “Danes je natanko eno leto od dneva, ko je Gajica dobila “nove nogice”. Eno leto od operacije, ki ji je spremenila življenje na lepše in ji omogočila, da svet lahko raziskuje sama, na svojih nogah. Ob tem bi se še enkrat radi iskreno zahvalili vsem, ki ste nam ves čas stali ob strani, nam na različne načine pomagali in nas vzpodbujali. Hvala, hvala in še tisočkrat hvala!,” se je v sredo na družbenem omrežju Facebook zahvalila presrečna mama.

Da so se napovedi izpred leta dni zares uresničile, si lahko pogledate v spodaj priloženem videu.

Uroš Kotnik

Leave a Reply