2Cellos bosta igrala najboljšim nogometašem na planetu

V ponedeljek bodo v Zürichu v sklopu dogodka FIFA Ballon d’Or (zlata žoga) razglasili najboljšega nogometaša preteklega leta, pri čemer bodo zbrane zabavali britanska pevka Leona Lewis in slovensko-hrvaški duet 2Cellos

Da bosta najboljšemu nogometnemu triu ta hip – Messiju, Neymarju in Ronaldu – med drugim igrala čelista Luka Šulić in Stjepan Hauser je potrdila FIFA.

“2Cellos je postal svetovno znan s priredbo hita Michaela Jacksona Smooth Criminal. Posnetek je na YouTubu postal viralen in jima prinesel rekordno pogodbo s Sony Music Masterworks, na svetovno turnejo ju je povabil Elton John. Njun stil je zrušil meje številnih glasbenih žanrov, od klasičnega in filmskega do popa in rocka,” je FIFA v svoji obrazložitvi predstavila slovensko-hrvaški dvojec.

Letošnja izvedba prireditve, ki bo okronala najboljšega nogometaša za leto 2015, bo na ta način malce tudi slovenska, poleg zasedbe 2Cellos pa bo goste zabavala še priznana britanska estradnica Leona Lewis.

Za konec naj dodamo še, da bodo poleg zlate žoge podelili še nagrado za najboljšo nogometašico, za gol leta, za trenerja in trenerko leta ter posebno nagrado za “fair play”.

2cellos

Uroš Kotnik
Foto: croatiaweek.com, total-croatia-news.com

Leave a Reply