Izkupiček dražbe za smuči Petra Prevca bo v celoti namenjen projektu Botrstvo

Včeraj se je začela dražba smuči Petra Prevca, s katerimi je postal skakalec z najboljšo sezono v zgodovini tega športa. Športnik je smuči podaril projektu Botrstvo, zbrana sredstva pa bodo v celoti namenjena botrstvom 200 otrok.
Smuči, ki so Prevca spremljale na vseh skakalnicah, imajo za športnega asa zelo veliko vrednost: »So izjemno pomemben del opreme, saj so smuči krila skakalca in ko enkrat najdeš take, ki ti ustrezajo, jih imaš vso sezono ob sebi in skrbiš zanje. Te so res super!«Z njimi je Prevc postal svetovni prvak, dobitnik velikega kristalnega globusa in zmagovalec novoletne turneje.

61715745
Dražba se začenja danes ob 10.10, izklicna cena smuči pa je 360 evrov, so zapisali na spletni strani Vala 202. Toliko tudi znaša celoletno botrstvo za enega otroka. Potekala bo vsak dan od 6. ure do 19. ure. Zaključila se bo v petek ob 8. uri zjutraj. Zmagovalcu dražbe bo smuči osebno izročil Peter Prevc na javnem sprejemu 22. marca na ljubljanskem Kongresnem trgu.
Zbiranje pomoči za 200 otrok, ki čakajo na svojega botra, pa ne bo potekalo le prek dražbe. Že od petka je mogoče darovati poljuben znesek na posebej za ta namen odprt transakcijski račun, poleg tega lahke prispevate tudi s SMS sporočili BOTER5 na 1919. Oboje bo mogoče še do 22. marca. Takrat bodo objavili dokončno število otrok, ki bo z zbranimi sredstvi omogočeno enoletno prejemanje 30 evrov na mesec, so še zapisali na spletni strani radia Val 202.
Sonja Kolarič

Leave a Reply