Ne teslo. Tesla bom!

V okviru Evropskega tedna poklicnih spretnosti so v Šolskem Centru Škofja Loka odvil dogodek “Ne teslo. Tesla bom!”, na katerem je več kot 120 dijakov zadnjih letnikov enotno ugotovilo, da v Sloveniji potrebujemo več inženirskih poklicev.

Evropski teden poklicnih spretnosti je pobuda Evropske komisije, ki želi s kombinacijo dogodkov po vsej Evropi, pripomoči k temu, da bi bilo poklicno izobraževanje in usposabljanje za kakovostno znanje in delovna mesta privlačnejše.

Izmed skupno 600 tovrstnih aktivnosti, ki so na ta dan potekale na evropskih tleh, se je 1. decembra eden takšnih dogodkov z naslovom “Inženirke in inženirji bomo!” odvil tudi v Škofji Loki, kateremu je kot častni pokrovitelj prisostvoval tudi Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

“Kot slišimo od mladih jim življenjske izkušnje ljudi iz prakse pomenijo največ, so pristne in jim zbujajo zaupanje na eni in dajejo motivacijo ter ambicijo na drugi strani. Mlade želimo spodbuditi k razmisleku: v čem sem dober, kaj me veseli in kaj okolje potrebuje. Rezultati se kažejo v povišanem interesu za tehnične in naravoslovne poklice,” pojasnjuje mag. Edita Krajnović, so-pobudnica projekta.

Na okrogli mizi v Šolskem Centru Škofja Loka, so dijaki prisluhnili in spraševali zbrane goste o kariernih poteh in nasvetih, izkušnjah, priložnostih, pa tudi številnih izziv, ki jih prihodnost prinaša.

Gostje so bili Tomaž Lanišek, direktor podjetja Knauf Insulation in član Združenja Manager, Miha Lavtar, lastnik podjetja Videa in direktor podjetja Optiweb, dr. Dunja Mladenić iz Instituta Jožefa Stefana ter Nik Mohorko, soustanovitelj in vodja inštituta Spacelink, prvega slovenskega vesoljskega programa in Vid Selič, soustanovitelj ter vodja marketinga v Spacelinku.

koda 3 - 9.30 dogodek Inženirki in inženirji bomo!; Šolski center Škofja Loka, velika predavalnica C099, Podlubnik 1b, ŠKOFJA LOKA Foto: Nebojša Tejić/STA
koda 3
– 9.30 dogodek Inženirki in inženirji bomo!; Šolski center Škofja Loka, velika predavalnica C099, Podlubnik 1b, ŠKOFJA LOKA
Foto: Nebojša Tejić/STA

Uroš Kotnik
Foto: STA

Leave a Reply