Napitek za pred spanjem, po katerem telo kuri maščobo

Maščobe na trebuhu se je navadno najtežje znebiti. Kljub temu da je zunaj sneg, pa je zdaj pravi čas, da začnete razmišljati o tem, kako si želite izgledati na plaži. Razstrupljevalni napitki so lahko odličen dodatek k urejeni prehrani in redni telovadbi. Če ste bila do zdaj navajeni jutranjih smoothie-jev in napitkov, ki na tešče spodbujajo prebavo in kurjenje maščob, vas bo verjetno presenetilo to, da je ta detox napitek namenjen pitju pred spanjem.

Ko gremo spat, se naš metabolizem upočasni v primerjavi s takrat, ko smo budni in aktivni. Ta napitek pa pomaga metabolizem pospešiti in pokuriti več kalorij – in to kar med spanjem. Če imajo takšne vrste napitki navadno ogaben okus, je ta naravnost odličen.

Za pripravo potrebujemo:

  • 1 kumaro
  • šop petršilja ali koriandra
  • 1 limono
  • 1 žlico naribanega ingverja
  • 1 žlico soka aloe vere
  • ½ kozarca vode

Vse skupaj zmiksajte in napitek je pripravljen.

detox_napitek_bigimage

Kumare so odlične pri izgubi maščobe tako na trebuhu kot drugje po telesu. So osvežilne, polne vlaknin, imajo malo kalorij (ena vsebuje samo 45 kcal) in visoko vsebnost vode (celo 96%). Kumare so priljubljeno živilo pri izgubi kilogramov, saj telesu pomagajo pri razstrupljanju.

Peteršilj in koriander imata zelo malo kalorij, sta polna antioksidantov in vsebujeta ključne vitamine in minerale, ki preprečujejo zastajanje vode v telesu in napihnjenost.

Limona iz telesa spere vse strupe, ki se nabirajo v telesu. To prispeva k hitrejšemu topljenju maščob, saj je metabolizem hitrejši, ko je telo očiščeno strupov.

Ingver prav tako spodbuja metabolizem, preprečuje zapiranje in topi neželeno maščobo. Če si želiš ravni trebuh, poskrbi za to, da bo ingver čim bolj pogosto na tvojem meniju (lahko ga uporabiš v omakah, čaju, limonadi…). Sestavine v ingverju prav tako preprečujejo prenajedanje.

Aloe vera oziroma njen sok velja za zelo učinkovit pripomoček pri izgubi kilogramov, saj vsebuje naravne antioksidante, ki zavirajo rast prostih radikalov v telesu. Aloe vera prav tako znižuje vnetja v telesu in spodbuja hitrost presnove, kar pa pomaga pri porabi večje količine energije. Ta proces stabilizira in znižuje indeks telesne mase.

Priprava napitka je neverjetno preprosta, tako da nimate izgovora, da ne bi vztrajali. Ob rednem pitju vam bo zagotovo prinesel super rezultate.

Za dodatno pospešitev izgube maščobe ga lahko kombinirate tudi z zdravo razstrupljevalno vodo, ki jo pijete čez dan.  Pripravite jo tako, da v šest kozarcev (filtrirane) vode dodate 1 žlico naribanega ingverja, 1 narezano kumaro, 1 narezano limono in nekaj lističev mete. Napitek pustite čez noč.

razstrupljevalna_voda_bigimage

Sonja Kolarič

Leave a Reply