Lionsi za otroke zbrali več kot 1400 evrov

Zbrana dobrodelna sredstva večera v višini 1.433 evrov, ki so jih prispevali člani Lions klubov Murska Sobota, Lendava in Ljutomer ter donatorji Lionsi iz Švice, so namenjena  otrokom socialno šibkih družin iz Upravne enote Ljutomer za kritje različnih letovanj.

Lions klubi v Pomurju vsa leta delovanja ohranjajo stike in si pomagajo v različnih dobrodelnih akcijah. Glavna naloga vseh klubov je pomagati, delati dobro, osrečevati ljudi v stiski in jim vračati upanje v svojem lokalnem področju. Dobrodelnost je na prvem mestu.

Organizator letošnjega srečanja je bil Lions klub Ljutomer. Prijetno druženje so z ubranimi melodijami popestrile članice kvarteta godal Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, pod vodstvom mentorice Hermine Matjašič.

Predsednica LK Ljutomer Breda Žunič je poudarila, da bodo zbrana dobrodelna sredstva večera v celoti namenjena otrokom socialno šibkih družin iz UE Ljutomer. Predvsem za kritje različnih letovanj. Za upravičeno razdelitev zbranih denarnih sredstev se bodo povezali z osnovnimi šolami v UE Ljutomer in Centrom za socialno delo.

Foto: Sobotainfo.com
Foto: Sobotainfo.com

Guverner Lions klubov Slovenije je prisotne pozdravil z nagovorom in podelil dve najvišji priznanji guvernerja. Prejel ga je Ernest Ebenšpanger, dolgoletni član Lions kluba Murska Sobota. Čeprav je med starejšimi člani, velja za neumornega organizatorja aktivnosti, njegova energija in delovanje pa sta vzgled tudi mlajšim generacijam. Prejemnik najvišjega priznanja guvernerja je tudi Boštjan Pihlar, večletni član Lions kluba Ljutomer ter lanski predsednik, za izjemno dejavnost na več področjih delovanja. Pisno priznanje guvernerja je prejel še Janez Smolkovič, prav tako večletni član LK Ljutomer, trenutno prvi podpredsednik, ki vsa leta daruje sredstva za različne humanitarne namene in nemalokrat donira še materialna sredstva ter sodeluje pri organizaciji klubskih prireditev.

Tudi lendavski Lions klub je podelil tudi svoja, klubska priznanja. Članom jih je vročil predsednik Štefan Šömen. Prejele so jih Silvija Hajdinjak-Prendl, Spomenka Juretič, Sibil Huzjan ter Metka Pal.

Sonja Kolarič

Leave a Reply