5 pogovorov, ki jih pred začetkom leta 2015 velja še enkrat prebrati

Kar nekaj besed smo si izmenjali v iztekajočem letu. Pa ne le z vami, temveč tudi z nemalokaterimi prijetnimi ljudmi, ki smo jih opazovali na njihovih dobronamernih in zanimivih poteh. Pet takih pogovorov ob zaključku leta ponovno izpostavljamo.

Tudi matematika je lahko kul!

Zaradi digitalne revolucije, ki nas je zadela nekaj let nazaj, se je spremenilo marsikaj, zato je po mnenju Andreja P. Škrabe logično, da spremembe čakajo tudi šolski sistem. Andrej je ustvaril spletno učilnico z razlagami snovi iz matematike, pogovor pa je tekel tudi o tem, kako bi izgledala popolna šola in kaj je težava trenutnega šolskega sistema.

Matematični genij, ki svoje znanje brusi v Sloveniji

Čeprav matematika že skoraj pregovorno dela preglavice večini mladih učencev, dijakov in študentov – tudi zato so Andrejevo spletno učilnico sprejeli odprtih rok -, pa obstajajo tudi tisti, ki imajo to staro znanost v malem prstu. Eden izmed njih je Ratko Darda, matematični genij iz Republike Srbske, ki študira na koprski Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije. Z Ratkom, ki je imel v prvem letniku same desetice, smo opravili zanimiv pogovor, ki ga pred prihajajočim letom novih izzivov in ciljev velja še enkrat prebrati.

Pogovor z Matejo Kunc

Za srečo ni pomembno kdo si, kaj delaš in koliko imaš, ampak kakšen pomen vsemu temu daš, je prepričana Mateja Kunc in še kako prav ima. Mateja je podobno kot Andrej izobražena ekonomistka, a se zadnja leta ukvarja s povsem drugimi stvarmi. Danes je izkušena mentorica, svetovalka, predavateljica in učiteljica djotiša, pri nas nekoliko manj poznane vedske modrosti. V seriji zanimivih pogovorov, ki so bili del rubrike Ključ do sreče, smo se z Matejo pogovarjali o življenju, ciljih, poteh in sreči. Ob koncu leta pa velja prebrati še njeno napoved za Slovenijo v letu 2015.

Povezave:

pogovori2014

Marko Soršak – Soki: Potrebno je tudi kaj dati, ne samo jemati!

Bobnar skupine Elvis Jackson je zbral smetano slovenske glasbene scene in pripravil glasbeno-dobrodelni projekt “20 za 20”, s katerim zbira sredstva za nakup inštrumentov za osnovne šole. “Potrebno je vzgajati čim bolj zgodaj, tako da se čim prej poprime za inštrumente in se začne ustvarjat,” je prepričan Soki, v pogovoru pa tudi o skupini Elvis Jackson, predstavništvu za Tama bobne in o bobnarskih palicah, ki jih je patentiral.

Pozitivna revolucija razmišljanja

Eden najbolj branih člankov letošnjega leta je pogovor z Nastjo Mulej, trenerko kreativnega in sodelovalnega razmišljanja. Nastja se je v DNK Dobre novice usidrala že na samem začetku s pogovorom z Edwardom de Bonom, ki nas z mislijo, da bi moral vsak časopis imeti vsaj eno stran dobrih novic, spremlja vedno znova. Za veder in vesel začetek leta 2015 si še enkrat preberite pogovor z Nastjo Mulej o pozitivni revoluciji razmišljanja.

Leave a Reply