5 preprostih nasvetov za bolj sproščeno življenje

Živimo v časih natrpanih urnikov, obremenitev doma in na delu, velikih pritiskov in pričakovanj. Tak način življenja pogosto vodi v stres, ki pa lahko pusti hude psihične in fizične posledice.

Pomembno je, da vsak dan naredite nekaj zase in svoje telo. V prispevku lahko najdete nekaj nasvetov, ki vam pri tem pomagajo.

Tehnike sproščanja

Sprostitvene tehnike so dobra metoda za odpravljanje težav, saj z njihovo pomočjo najdete pot k miru, odprete svoje dušo in jo razbremenite. Med najbolj priljubljenimi je zagotovo joga, priporočljivo pa je tudi prakticiranje či gonga, meditacije, progresivne mišične relaksacije ali avtogenega treninga.

Ne pozabite na gibanje

Vsak dan morate poskrbeti, da se dovolj gibate, saj le-to blagodejno vpliva na sprostitev in pretok kisika po telesu. Gibanje je lahko nenaporen sprehod, priporočljive pa so tudi fizično nekoliko težje obremenitve – plavanje, tek, kolesarjenje, pohodništvo.

Vzemite si čas zase

Ne pozabite si vsak dan vzeti nekaj minut zase in jih zapraviti točno tako, kot si jih želite. Preberite knjigo, pojdite v kino, srečajte se s svojimi prijatelji. V svojem urniku si morate obvezno vzeti tudi nekaj minut za odmor in počitek.

Sreča

Smeh je pol zdravja

Že star pregovor pravi, da je smeh pol zdravja. Znanstveniki so odkrili, da povsem drži. Med smehom se sproščajo hormoni sreče (endorfini), ki uničujejo stresne hormone. Vsak dan brez smeha je izgubljen!

Organizirajte si svoj čas

Spremljajte svoj dan in si ga zapisujte na list papirja. Čez nekaj časa boste imeli odlične zapiske, s pomočjo katerih boste lahko analizirali, koliko svojega časa namenite pomembnim stvarem. Manj pomembnim dejavnostim posvetite manj pozornosti in časa.

Leave a Reply