5 slovenskih mobilnih aplikacij, ki jih morate imeti!

Uporaba pametnih mobilnikov je v porastu. Med pametnimi telefoni prednjačijo zlasti Applovi iPhoni in naprave, ki jih poganja Googlov operacijski sistem Android. Morda se zdijo pametni telefoni zgolj modna muha, toda v resnici so nam lahko v veliko pomoč pri organiziranju našega dne. Danes predstavljamo 5 zelo uporabnih in zanimivih slovenskih aplikacij.

Odpiralni časi

Ker trgovine, restavracije, bencinski servisi, kino centri in drugi trgovci nimajo enotnih odpiralnih časov, brskanje po njihovih spletnih straneh pa je zamudno, vam bo ta aplikacija v veliko pomoč. Hkrati pa nam koristi, ko iščemo najbližje odprte gostilne, lokale, trgovine, pošte, zavarovalnice, bencinske postaje, … Poleg odpiralnih časov so objavljene tudi njihove telefonske številke in lokacije.

AppStore
Google Play

TV spored
Brskanje po revijah, spletnih straneh in iskanje na teletekstih je lahko zelo zamudno, zlasti v primeru, ko želite preveriti sporede večih televizijskih postaj. V veliko pomoč vam bo aplikacija TV spored (obstaja več različnih vrst te storitve). Večina jih omogoča tudi nastavljanje opomnika, zato svoje priljubljene oddaje ne boste zamudili nikoli več.

AppStore
Google Play

Pravopis
Zelo uporabna zbirka najpomembnejših poglavij slovenskega pravopisa. Kako pravilno zapisati praznike? Ali pravilno sklanjate priimke? Na ti dve vprašanji in še na številna druga odgovarja aplikacija Pravopis, uporabna storitev, ki vam bo večkrat v pomoč.

AppStore
Google Play

Promet
Če se odpravljate na daljšo pot, recimo na morje, vas zagotovo zanima stanje v prometu. Pri tem vam bo nedvomno pomagala aplikacija Prometoid (za telefone z operacijskim sistem Android) oziroma Promet (Applove naprave).

AppStore
Google Play

Poslušanje slovenskih radijskih postaj
Doma, v službi, v avtomobilu, v Sloveniji in tujini – kjerkoli lahko poslušate svojo najljubšo radijsko postajo. Potreben je le dostop do interneta in aplikacija Brez frekvence (Android) oziroma Slo Radio (iOS).

AppStore
Google Play

Foto: buzzom.com

Leave a Reply