51. zlata lisica: Najboljše smučarke po dveh letih ponovno na Pohorju

Še posebej zdaj, ko je Tina Maze iz svetovnega prvenstva v Vailu/Beaver Creeku prinesla trojček odličij, dve zlati in srebrno, organizatorji letošnje zlate lisice upravičeno pričakujejo rekorden obisk.

“Pričakujemo ogromno gledalcev, mogoče bo padel tudi rekord,” je pred 51. zlato lisico, ki bo na sporedu prihodnji vikend, povedal njen generalni sekretar Srečko Vilar.

Kot vse kaže bo letos tudi vreme toliko prizaneslo, da bo po dveh letih tekmi ponovno mogoče izpeljati na pohorski strmini in je ne bo potrebno prestavljati v Kranjsko Goro. Ravno zaradi tega, ker je slovenski smučarski spektakel lani svojega abrahama bil primoran praznovati na Gorenjskem, se bodo letos v Mariboru z raznimi spremljevalnimi prireditvami, starimi slikami, vračanjem v zgodovino in podobnim vseeno ponovno spomnili minulih petdesetih let. “A poudarek bo zagotovo na 50 plus ena, kar pomeni, da mi želimo dalje tudi po tej obletnici,” doda Vilar.

Snega naj bi bilo letos dovolj. Snežna odeja je namreč debela okrog 45 centimetrov, prav tako pa je dobre kakovosti. “Prepričan sem, da bo skoraj ves sneg na progi ostal, vendar ga bomo morali pametno obdelati, da bo proga predvsem varna in trda, tako da bodo razmere za vse tekmovalke kar se da enake,” je še pojasnil dolgoletni snežni kontrolor FIS Filip Gartner.

Obe preizkušnji, slalomska in veleslalomska, bosta na vrsti 21. in 22. februarja.

zlata_lisica_golden_fox_slovenia_slovenija_maribor_pohorje_arhiv_sportni_center_pohorje

Uroš Kotnik
Foto: maribor-pohorje.si

Leave a Reply