6Pack Čukur za dober namen prenavlja kopalnice

6pack Čukur se te dni mudi na Debelem Rtiču, kjer pomaga prenavljati prostore letovišča za otroke s posebnimi potrebami.

6Pack Čukur se je dal na čast svojemu društvu Working Cross tudi potetovirati. Foto: Polona Pirc za Slovenske novice
6Pack Čukur si je dal na čast svojemu društvu Working Cross vtetovirati napis My Work My Faith My Cross (“Moje delo, Moja vera, Moj križ”). Foto: Polona Pirc za Slovenske novice

Reper, ki je sicer po poklicu keramičar, je bil dobrodelen že v začetku lanskega leta, ko je invalidsko upokojeni mami z bolnim sinom prenovil kopalnico, ustanovil pa je, kot so tedaj poročale Slovenske novice, tudi društvo Working Cross (ali po slovensko »Delavni križ«), v katerem so tudi drugi obrtniki, ki želijo na svoj način pomagati z dobrimi deli za sočloveka. Simbol društva je keramičarski križec, ki ga člani in podporniki nosijo na verižici, izdelanega iz srebra.

Glasbenik s pravim imenom Boštjan Čukur po poročanju 24ur.com s somišljeniki na Debelem Rtiču trenutno prenavlja prostore, kamor vsako poletje pridejo na počitnice otroci s cerebralno paralizo mariborskega društva Sonček. Čukurju pri delu pomaga 7 kolegov, s skupnimi močmi pa bodo prenovili prostore sanitarij in kopalnico.

Sredstva za prenovo so prispevali številni donatorji, kar je glasbenika še posebej razveselilo. Delu bo sledil tudi koncert.

Martina Drobne

Leave a Reply