800 velikonočnih pletenic za osem ljudskih kuhinj

Prazniki veljajo za čas veselja in brezskrbnosti, vendar se zaradi naraščajoče socialne stiske vse več družin, starejših in brezposelnih teh dni ne veseli. Številni izmed njih se zato vsakodnevno po pomoč in topel obrok zatečejo v ljudske kuhinje. Da se je v času velike noči tudi na njihovih mizah znašlo nekaj dobrega, jim je Pekarna SPAR spekla in podarila skupaj kar 800 velikonočnih pletenic.

Tudi v celjski regiji se po topel obrok dnevno zateče vse več domačinov. Tamkajšnja vodja prehrane, Darinka Pulko, ki najbolj ogroženim Celjanom pomoč nudi že štirinajst let, zato poudarja: »Vesela sem, da se je vaše podjetje tako potrudilo in darovalo prečudovite velikonočne pletenice. Vem, da jim bodo narisale nasmeh na obrazih in občutek, da niso sami.« Dobrodelno akcijo z velikim navdušenjem pozdravlja tudi Sonja Bercko, direktorica javne kuhinje Trbovlje: »Da se je v času velike noči tudi na njihovih mizah znašlo nekaj dobrega, je za nas in za njih nekaj neprecenljivega.«

Predaja pletenic v ljudski kuhinji Maribor_1
Predaja pletenic v ljudski kuhinji Maribor

Te zlatorumene, ročno valjane praznične dobrote, pripravljene po tradicionalnem receptu naših babic, so tako zagotovo razveselile številne, ki se dnevno prehranjujejo v ljudskih kuhinjah in jim v teh dneh pričarale lepše praznike.

Podjetje Spar Slovenija preko svojih trgovin vsakodnevno povezuje na tisoče ljudi. Prav poseben delež k izboljšanju kakovosti življenja pa uresničuje tudi s številnimi družbeno odgovornimi in dobrodelnimi akcijami, neposredno vpetimi v lokalno okolje, kjer je prisotno.

Leave a Reply