ACH v Stožicah presenetil Macerato

Odbojkarji ACH Volleyja iz Bleda so v stoženski dvorani s 3:1 v nizih presenetljivo bili boljši od sicer oslabljene italijanske Macerate in tako še ohranili možnosti za napredovanje v 2. krog elitne Lige prvakov.

V 5. krogu skupinskega dela odbojkarske Lige prvakov je ekipa ACH Volleyja pod vodstvom mladega Luke Slabeta s 3:1 premagala prvouvrščeni klub skupine D, italijansko Macerato.

Blejčani so po težkem prvem nizu (25:23), drugega osvojili z lahkoto (25:13) in vse je kazalo na gladko zmago domačih. A temu zaradi izkušene italijanske ekipe, kateri je s 25:23 pripadel tretji niz, ni bilo tako. Obračun se je tako odločil v četrtem nizu, kjer je ACH Volley na krilih 5.500 navijačev zabeležil nove tri točke.

Tudi slovenski reprezentant, sicer igralec pri italijanski Macerati Alen Pajenk, je priznal, da so tri točke romale v prave roke: “Ne glede na to, da smo igrali v nestandardni postavi, se nam ne bi smelo poznati v igri. Vendar se je, res pa je, da je težko uigrati ekipo v samo dveh dneh. A ACH nas je tokrat nadigral, proti njihovi igri nismo imeli možnosti in zasluži si vse čestitke za zmago.”

Najbolj učinkovita pri domačih sta bila Uroš Kovačević z 19 in Alen Šket z 18 točkami, pri Macerati pa Kooy in Stanković oba s 16 točkami. Blejski odbojkarji bodo morali za osvojitev drugega mesta v skupini D prihodnji teden v gosteh premagati Unterhaching oziroma osvojiti vsaj točko z minimalnim porazom z 2:3.

Uroš Kotnik
Foto: demotix.com

Leave a Reply