Aljaž Škorjanec zmagovalec najbolj gledanega britanskega TV šova

Aljaž Škorjanec je v paru z angleško manekenko Abbey Clancy slavil v enajsti sezoni najbolj gledanega britanskega televizijskega šova, Strictly Come Dancing. 

Strictly Come Dancing je znan BBC-jev plesni šov, ki ga v Sloveniji poznamo pod imenom Zvezde plešejo, na Otoku pa velja za eno izmed najpopularnejših televizijskih razvedril. Za predstavo, v zadnjih treh letih si je povprečno epizodo ogledalo več kot 10 milijonov gledalcev. 

Abbey Clancy je pod mentorstvom našega Aljaža Škorjanca slavila v znanem britanskem plesnem šovu.
Abbey Clancy je pod mentorstvom našega Aljaža Škorjanca slavila v znanem britanskem plesnem šovu. (foto – Facebook)

V tem šovu se znane britanske osebnosti učijo plesnih korakov in jih nato predstavijo žiriji ter gledalcem, ki glasujejo za najuspešnejši plesni par. Tega poleg znane osebnosti sestavlja še strokovno podkovan soplesalec ali soplesalka, med njimi pa je bil v letošnji sezoni tudi Slovenec Aljaž Škorjanec. Škorjanec je s svojim plesnim znanjem spremljal znano britansko manekenko Abbey Clancy, s katero sta v včerajšnji finalni oddaji postala zmagovalca enajste sezone tega televizijskega šova.

23-letni Škorjanec je tri leta sodeloval z avstralskim plesnim šovom Burn The Floor, preden se je letos pridružil avdiciji za Strictly Come Dancing in z njo tudi uspešno opravil. Svoje razkošno plesno znanje je dokazal tudi doma, saj je skupaj s soplesalko Valerijo Rahle osvojil kar 19 naslovov državnega prvaka v standardnih in latinskoameriških plesih.

Eden izmed treh finalnih plesov:

Zadnja štiri leta vse več časa preživlja v tujini, kjer beleži tudi vse večjo prepoznavnost. Letos je tako denimo spoznal tudi znanega francoskega nogometaša Thierrya Henrya in britanskega premiera Davida Camerona, na začetku tega meseca pa si je svoj prostor zanj vzel tudi znameniti The Guardian, kjer je Škorjanec predstavil našo deželo.

Po odmevni zmagi mu zagotovo ne bo manjkalo novih plesnih ponudb, naše uredništvo pa se ob tem pridružuje čestitkam 23-letnemu Slovencu. Bravo!

Leave a Reply