Amazon priskočil na pomoč brezdomcem

 

Po zgledu drugih vodilnih tehnoloških podjetij v Združenih državah Amerike, se je tudi podjetje Amazon podalo v človekoljubne dejavnosti za boljši jutri. Na pomoč bodo priskočili brezdomcem v ameriškem velemestu Seattle, kjer je brezdomstvo v porastu. Izbira mesta seveda ni bila naključna, saj ima podjetje Amazon v Seattlu sedež.

Podjetje Amazon bo brezdomcem ponudilo 60 sob, ki lahko skupno sprejmejo do 200 ljudi.
Podjetje Amazon bo brezdomcem ponudilo 60 sob, ki lahko skupno sprejmejo do 200 ljudi.

Amazon je za namene nudenja pomoči brezdomcem kupil manjši hotel, ki se bo kmalu prelevil v zavetišče za brezdomce. Tu je na voljo 60 sob, ki lahko skupno sprejmejo do 200 ljudi. Upravljanje hiše za brezdomce je podjetje Amazon zaupalo neprofitni organizaciji Mary’s Place, ki je za namene upravljanja z zavetiščem za brezdomce prejelo tudi donacijo v višini preračunanih 890 milijonov evrov. Zavetišče za brezdomce bo v uporabi vse do pomladi leta 2017, nato se bo začela gradnja nove stavbe, ki pa bo namenjena poslovnim dejavnostim Amazona.

Do takrat bodo upravljavci zavetišča brezposelnim osebam pomagali pri iskanju stalnega stanovanja in dela, dejavnost pri iskanju nastanitev in delo je namreč eden od pogojev za bivanje v zavetišču.

Sonja Kolarič

Leave a Reply