Američani navdušeni: Petra Prevca razglasili za naj športnika meseca marca

Slovenski skakalni šampion s svojimi uspehi ne navdušuje zgolj doma in v evropskem prostoru, temveč tudi športne privržence onstran velike luže.

Peter Prevc je bil ob Viktoriji Azarenki s strani Športne akademije ZDA razglašen za najboljšega športnika v mesecu marcu.

Zavidanja vreden naziv je najboljšemu skakalcu pretekle sezone prinesla predvsem predhodna zagotovitev velikega kristalnega globusa, za piko na i neponovljivi sezoni pa seveda tudi izjemen zaključni vikend v domači Planici. Drugo mesto v moški konkurenci je osvojil svetovni šprinterski prvak na 60 metrov Trayvon Bromell, tretje pa univerzitetni košarkar Buddy Hield (oba ZDA).

Na drugi strani je glavno nagrado za mesec marec v ženski konkurenci pobrala odlična beloruska tenisačica Viktorija Azarenka, ki je v finalu turnirja WTA v Indian Wellsu premagala Sereno Williams. Na drugo mesto se je uvrstila nemška gimnastičarka Sophie Scheder, na tretje pa Italijanka Claudia Cesarini, ki tekmuje v modernem pentatlonu.

Tako Peter Prevc kot Viktorija Azarenka bosta ob koncu leta na finalnem izboru kandidirala za naslov športnika leta 2016.

prevc

Uroš Kotnik
Foto: fis-ski.com, sport.hrt.hr

Leave a Reply