Aplikacija iCoach pomaga prenehati kaditi kar 30% uporabnikom

Aplikacijo iCoach je Evropska komisija leta 2011 vključila v svoj projekt Ex-kadilci. Je brezplačna, dostopna tudi na mobilnih telefonih in na poti do uspešnega prenehanja kajenja pomaga kar tretjini uporabnikom.

Aplikacija je na voljo v 23 uradnih jezikih Evropske unije in ne pomaga le tistim, ki želijo prenehati kaditi, ampak o negativnih učinkih kajenja osvešča tudi tiste, ki se kajenju še ne želijo odpovedati in nadaljnje motivira tiste, ki so cigarete opustili.

Aplikacijo so ustvarili na podlagi raziskav, izkušnjah psihologov in strokovnjakov za komunikacijo. Deluje tako, da uporabnik najprej izpolni anketo, aplikacija pa oceni, če želi uporabnik prenehati kaditi, je že prenehal ali pa se cigaretam ne želi odreči.

Ko aplikacija uporabnika spozna, se mu prilagaja in dnevno pošilja nasvete, tehnike, mini teste, opomnike in ga poskuša motivirati. Ob koncu meseca sestavi poročilo za uporabnika, v katerem mu pokaže, koliko je napredoval in kako blizu je do opustitve razvade, ki letno ubije 700.000 Evropejcev.

1Lučka Bajs
Foto: www.stopsmokingcoach.eu

Leave a Reply