Bazar Sila letos že dvajsetič pomaga pomoči potrebnim

Očitno Slovenci tudi v kriznih časih ne pozabljamo na dobrodelnost. Zadnji dan letošnjega novembra se je namreč na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani zgodil že dvajseti bazar Sila. Dogajanje je tudi tokrat Razstavišče napolnilo do roba.

Bazar Sila
Bazar Sila je napolnil Gospodarsko razstavišče. Foto: www.sila.si

Sila ali Slovensko mednarodno združenje žensk je na sceni že od leta 1993 in združuje ženske iz preko 30 držav po vsem svetu. Njihov cilj je interakcija med članicami na področju izobraževanja, družabnega življenja in kulture, pa tudi gojenje občutka medsebojne povezanosti ter širjenje znanja o Sloveniji širom sveta. S svojim dobrodelnim bazarjem že od ustanovitve naprej vsako leto zbirajo denar za pomoč ljudem v stiski.

Vesna Nisha Dolinar, predsednica združenja Sila, je v uvodnem nagovoru povedala: “Sila je kot ena velika družina, in čeprav se je od vsega začetka delovanja marsikaj spremenilo, njen namen ostaja enak – še vedno želimo pomagati okolici, ki nas letos še posebej potrebuje.” In pomoč v obliki zbiranja denarja jim gre vsekakor uspešno od rok. Na lanskem bazarju se je nabralo kar preko 75.000 evrov donacij, s katerimi so pomagali različnim slovenskim organizacijam in posameznikom, skupno pa so na bazarjih v 20 letih obstoja zbrali že več kot milijon evrov.

Letošnji bazar združenja sila je uradno otvoril predsednik države Borut Pahor, obiskovalci pa so si lahko napasli oči na 36 stojnicah držav z vsega sveta. Združenje ima tudi svojo kuharsko knjigo, ki jo je bilo na dogodku mogoče kupiti, prav tako pa je bil bazar poln tematskih kotičkov, kot sta kotiček za otroke in kotiček z oblačili iz druge roke ter prijetnega vzdušja ob nastopih kulturnikov.

Foto: siol.net
Foto: siol.net

“Pomagajte nam nasmejati še več obrazov, s katerimi merimo uspehe svojih dejanj, in skupaj poskusimo zbrati največ donacij do zdaj,” je Dolinarjeva pozvala navzoče. Natančnih številk o količini zbranega denarja sicer še ni, vendar v teh težkih časih vsak evro pride še kako prav.

Martina Drobne

Leave a Reply