Beljak, med in banana proti gubam

Gubice in gube okoli oči so tiste, ki se najprej pojavijo in napovedujejo začetek staranja. Najpogosteje so posledica napačne nege kože okoli oči, zlasti pomanjkanja vlage. Brez te polt izgublja prožnost, zato postane suha, neelastična, posledica pa so gube. Če ste prve sledove let na tem področju opazili tudi sami, nikar ne obupajte. Čas lahko vsaj nekoliko ustavite s povsem naravnimi pripomočki: maskami iz vaše kuhinje iz sestavin, ki jih nedvomno imate v hladilniku.

Beljak proti drobnim gubam okoli oči

Razbijte jajce, ločite rumenjak in beljak in slednjega nanesite na področje okoli oči. Počakajte, da se strdi, nato  ga sperite s hladno vodo. Nego ponavljajte redno, lahko vsak dan in kmalu se boste prepričali, da je ta maska proti gubam še kako učinkovita.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Maska s skuto in medom

Zmešajte pol žlice mastne skute s pol žlice meda, dodajte žličko olivnega olja in prav toliko toplega mleka, ter zmes nanesite na kožo okoli oči. Počakajte 10 do 15 minut ter splaknite s toplo vodo. Tudi po tej maski bo polt navlažena, mehka in elastična, s tem pa zavarovana pred gubami.

Bananina maska

Žlico zmečkane banane zmešajte z enako količino mehkega masla. Mešanico nanesite na kožo pod očmi in jo rahlo vtipkajte. Pustite 20 minut ter izperite. Maska ne bo le preprečila nastanka gub, temveč bo omilila tudi videz podočnjakov.

Sonja Kolarič

Leave a Reply