Beno Udrih prispeval levji delež k zmagi Bucksov

Slovenski košarkarski reprezentant Beno Udrih, je tudi letošnjo sezono v poklicni košarkarski ligi NBA, kjer igra za Milwaukee Buckse, pričel odlično. Z najboljšo predstavo sezone je ponoči po srednjeevropskem času svoji ekipi krepko pripomogel k pomembni zmagi in utrditvi na 2. mestu vzhodne konference.

Beno Udrih upravičil rekordno minutažo sezone

Moštvo Bena Udriha je tokrat z 99:85 zmagalo na domačem parketu proti neugodnim Pacersom iz Indiane, pri čemer je 30-letni Savinjčan z 10 podajami, 9 točkami in 5 skoki upravičil letošnjo rekordno minutažo 27 minut.

Tekmo je praktično odločila že 1. četrtina, kjer si je Udrihovo moštvo uspelo nabrati zajetnih 16 točk prednosti pred zasledovalci, kar jim je omogočilo obračun z mirno roko pretvoriti v novo zmago. Z dosežkom se je Milwakuee utrdil na 2. mestu vzhodne konference, kjer zaostajajo le za neporaženimi New York Nicksi.

Goran Dragić nadaljuje z izjemno statistiko

Kljub temu, da je njegovo moštvo iz Phoenixa v tem krogu moralo po podaljšku priznati premoč Chicagu, ki je na koncu slavil s 112:106, je slovenski organizator igre na statistično tabelo dodal 12 točk, 5 podaj in 2 skoka. Današnji odličen izkupiček predstavlja Dragićev najslabši iztržek v sezoni, kar zares priča o vrhunski formi in visokih merilih našega predstavnika.

Uroš Kotnik
Foto: bleacherreport.com, brewhoop.com

Leave a Reply