Bleacher Report: V 2015 bo treba še posebno paziti na Kampla

Po mnenju priznanega ameriškega športnega portala na sam vrh stoterice najvznemerljivejših nogometašev za leto 2015 sodi slovenski reprezentant Kevin Kampl.

“Kevin Kampl je v avstrijski Bundesligi očitno odstopal od povprečja, tako da ni presenečenje, da je Borussia poskusila srečo z njim. Za približno 10 milijonov evrov (odkupna klavzula) si je Jürgen Klopp privoščil še enega dih jemajočega igralca. Je on tisti jeziček na tehtnici, ki ga v Dortmundu tako obupno potrebujejo?” so v pojasnilu zapisali na Bleacher Reportu.

24-letni slovenski talent je poleg odličnih predstav v 1. avstrijski ligi v središču medijske pozornosti še posebej zaradi milijonskega prestopa iz avstrijskega Red Bull Salzburga v nemškega prvoligaša, Borussie iz Dortmunda. S Kamplovo okrepitvijo naj bi nekdanjemu nemškemu prvaku po slabem prvem delu sezone bilo nekoliko lažje v boju za obstanek v Bundesligi.

fb
Bleacher Report na 89. mesto stoterice najvznemerljivejših igralcev za leto 2015 uvrstil še enega slovenskega reprezentanta Petra Stojanovića (Foto: football-please.com).

Na seznamu stotih nogometašev so se sicer znašli igralci, ki naj bi v prihodnjem letu bili še posebej pod drobnogledom nogometne javnosti, bodisi zaradi prihajajočega slovesa od nogometnih zelenic, statusa velikega talenta bodisi kakšnega drugega nevsakdanjega razloga.

Takoj za Kamplom sta se znašla francoska nogometaša Alexandre Lacazette (FC Lyon) in Morgan Schneiderlin (FC Southampton). Slovenski uspeh je z 89. mestom dopolnil še bočni branilec Maribora Petar Stojanović.

Uroš Kotnik

Leave a Reply