Boris Markoja postal mednarodni šahovski mojster

Osemnajstletni šahist Boris Markoja iz Turnišča si je na nedavnem mednarodnem šahovskem turnirju »Zadar Open 2016« pridobil naslov  mednarodni šahovski mojster (IM).

Poleg že osvojenih treh norm v preteklih letih je Boris Markoja na mednarodnem šahovskem turnirju »Zadar Open 2016«, ki je potekal od 11. do 17. decembra 2016 v Zadru, dosegel še potrebno število ratinških točk in presegel mejo 2.400 ratinških točk ter si pridobil prestižni naslov mednarodni šahovski mojster (IM).

21482226790podelitev_na_ob_inskem_prazniku

Kljub mladosti se Boris Markoja lahko pohvali z naslovom mednarodni šahovski mojster (IM), ki ga običajno dosegajo šahisti v starejših letih. S tem uspehom in ostalimi odmevnimi dosežki Boris Markoja predstavlja vzor za mlade in pomembno prispeva k popularizaciji šaha pri nas.

»Izredno smo ponosni na Borisove izjemne dosežke in na Občinskem prazniku smo mu slavnostno podelili naziv »športnik leta v mladinski konkurenci«. Boris s svojim zgledom kaže mladim, kaj vse se da doseč, če si zastaviš cilje in za njih tudi trdo delaš,« je o uspehu mladega šahista povedala mag. Vesna Jerala Zver, županja Občine Turnišče.

Sonja Kolarič

Leave a Reply