Boštjan Gorenc Pižama ponovno v šolski klopi

Priljubljeni komik, literarni, gledališki, televizijski in radijski ustvarjalec Boštjan Gorenc Pižama je prvega septembra ponovno sedel v šolske klopi. Kot promotor UNICEF-ovih Varnih točk je namreč obiskal sevniške osnovnošolce in jih povabil, da v primeru stiske ali težav čim prej spregovorijo, pomoč pa lahko poiščejo tudi v Varnih točkah.

»Vsi – odrasli in otroci – se včasih znajdemo v stiski – večji ali manjši. Pomembno je, da o težavah spregovorimo z osebo, ki ji lahko zaupamo. Otroci lahko v Varnih točkah brez strahu spregovorite o svojih težavah, saj vas tam čakajo ljudje, ki vam bodo prisluhnili in vam pomagali. Četudi se vam morda kakšna od težav zdi nepremostljiva, jo lahko s skupnimi močmi razblinimo in jo naredimo znosnejšo,« sporoča Boštjan Gorenc.

V 74 krajih po vsej Sloveniji lahko naštejemo že preko 600 UNICEF-ovih Varnih točk. Gre za posebej označene javne prostore, ki so prostovoljno pripravljeni nuditi pomoč otrokom in mladostnikom v stiski: če so se izgubili, jim grozijo sovrstniki, ne morejo priti domov oziroma bi želeli priti v stik s starši … Varne točke prepoznamo po nalepki, smejoči se hišici, ki je nameščena na vidno mesto ob vhodu. Seznam vseh Varnih točk v Sloveniji je na voljo na www.unicef.si.

Varne točke lahko prepoznamo po posebni nalepki, smejoči se hišici
Varne točke lahko prepoznamo po posebni nalepki, smejoči se hišici.

Leave a Reply