Božički so obiskali otroke na ljubljanski pediatriji

Otroke na pediatrični kliniki v Ljubljani je obiskal Božiček, oziroma kar več Božičkov. Božički so se spustili s strehe pediatrije, otroci pa so jih opazovali. S tem so otrokom polepšali dan, kasneje pa so jih še razveselili in obdarovali tudi po posameznih oddelkih.

Božički so znova zagrizli v steno Pediatrične klinike UKC Ljubljana, da so tako tudi letos polepšali dan otrokom, ki morajo praznične dneve preživeti v bolnišnici.

Osem Božičkov, predstavnikov Gorske reševalne službe, se je spustilo s strehe po zunanji strani fasade klinike. Otrokom so mahali skozi okna sob, v katerih ležijo.

Božički so razveselili otroke na ljubljanski pediatrični kliniki. Foto: Igor Mali
Božički so razveselili otroke na ljubljanski pediatrični kliniki. Foto: Igor Mali

Po spustu so se Božički sprehodili še po nekaterih oddelkih Pediatrične klinike, otrokom so razdelili darila, ki jim jih je skupaj s sponzorji pripravil Hitradio Center.

Darila so delili otrokom na nekaterih oddelkih Pediatrične klinike, Kliničnem oddelku za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo Kirurške klinike, Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja, Kliniki za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo in Ortopedski kliniki, so našteli UKC Ljubljana.

Otroci Dermatovenerološke klinike in Očesne klinike so pričakali Božičke skupaj z vzgojiteljicama v avli Pediatrične klinike in seveda vsi prejeli darila.

Sonja Kolarič

Leave a Reply