Brezplačna namestitev v Študentski hiši SRCE

V Zavodu Študentska svetovalnica, zavodu ŠOU v Ljubljani, nudijo brezplačno namestitev v Študentski hiši SRCE študentkam in študentom, ki so se znašli v socialni stiski. Rok za prijavo na razpis še traja, in sicer do zapolnitve mest. Na voljo je le še šest prostih mest.

Predmet razpisa je dodelitev subvencij za bivanje v Študentski hiši SRCE za študente v stiski, za obdobje drugega semester v študijskem letu 2015/2016. V Študentski hiši SRCE je na voljo 6 prostih mest, in sicer v dvoposteljnih sobah. Študentje si kuhinjo, kopalnico, WC in dnevno sobo delijo. Z razpisom želijo pomagati socialno ogroženim študentom in študentkam pri reševanju njihove socialne stiske, ter s tem prispevati k njihovemu dostojnejšemu življenju v času študija in posledično k olajšanju študija.

namestitev-v-studentski-hisi-srce

Subvencionirano bivanje se lahko dodeli prosilcem, ki so v hujši socialni stiski in jim bo to subvencionirano bivanje pomagalo pri razreševanju socialne stiske ter izpolnjujejo enega od naslednjih splošnih pogojev:

  • imajo status študenta na kateremkoli visokošolskem ali višješolskem zavodu članice ŠOU v Ljubljani in niso v rednem delovnem razmerju
  • so prvo leto brez statusa študenta in so vpisani na kateremkoli visokošolskem ali višješolskem zavodu članice ŠOU v Ljubljani (»pavzirajo«) ter niso v rednem delovnem razmerju ali prijavljeni na Zavodu RS za zaposlovanje v evidenco brezposelnih oseb.

Študentje in študentke, ki bodo upravičeni do bivanja v Študentski hiši SRCE, bodo tam lahko bivali en semester. Plačila najemnine bodo oproščeni, plačali bodo le stroške bivanja v višini 50 evrov na mesec.

Študentska hiša SRCE se nahaja v centru Ljubljane, in sicer na Kersnikovi 4. Študentje bivajo v dvoposteljnih sobah, delijo pa si kuhinjo, kopalnico, WC in dnevno sobo. Študentska hiša SRCE pa žal nima dostopa za invalide.

Razpis za prijavo je objavljen na spletni strani Zavoda Študentska svetovalnica, odprt pa bo do zapolnitve prostih mest.

Sonja Kolarič

Leave a Reply