Brezplačna pravna pomoč

V težkih gospodarskih časih, ki že nekaj časa obdajajo tako Slovenijo kot tudi druge države po svetu, je pomembno stopiti skupaj. Za to so se odločili slovenski odvetniki, ki ob dnevu  pravne pomoči ponujajo brezplačne nasvete.

Predsednik Odvetniške zbornice Slovenije Roman Završek razlaga, da je glavni namen Dneva brezplačne pravne pomoči pomagati tistim, ki zaradi socialne stiske pomoč najbolj potrebujejo in ki si zaradi pomanjkanja denarja ne upajo prestopiti praga odvetniških pisarn.

Gre za spontan odziv slovenskega odvetništva, ki bo z letošnjim letom na sporedu že drugič. 19. decembra bo tako več kot 500 slovenskih odvetnikov ponujalo brezplačne pravne nasvete, po Završkovih besedah pa število sodelujočih še narašča.

Odvetniki menimo, da razmere, v katerih živimo, terjajo odziv slovenskega odvetništva. S tem želimo pokazati, da nam ni vseeno, kaj se dogaja okoli nas. Državljani naj se predhodno napovedo odvetniškim pisarnam in rezervirajo termin na dan, ko bodo storitve brezplačne,” še opozarja Završek.

Brezplačna pravna pomoč vključuje različne pravne nasvete, na primer v zvezi s premoženjsko pravnimi razmerji in zapuščinami. Lani je večje število obsegalo delovnopravne zadeve oziroma zadeve s področja delovnega prava, zaposlitve in uveljavljanja socialnih pravic.

Uroš Kotnik
Foto: psmag.com, divorce.lovetoknow.com

Leave a Reply