Brezplačno wi-fi omrežje tudi v Novem mestu

Slovenske mestne občine se vse pogosteje odločajo za postavitev javnega brezplačnega omrežja, preko katerega lahko dostopamo do svetovnega spleta. Wi-fi omrežje je po novem povsem brezplačno dosegljivo tudi v mestu ob Krki.

Mestna občina Novo mesto se je odločila za postavitev javnega brezplačnega brezžičnega omrežja wi-fi. Tako lahko po novem dostopate do interneta na Glavnem in Novem trgu, v športni dvorani Marof z okolico, v športnem centru Loka, na stadionu Potoval in pomožnem nogometnem igrišču, servisnem objektu s kegljiščem, območju teniških igrišč, rotovžu in v stavbi Občinske uprave.

“Postavljenih je 29 točk za dostop. Omrežje je prosto dostopno, na enkrat pa se lahko z omrežjem poveže 2.000 različnih uporabnikov,” je za dolenjsko televizijsko postajo Vaš kanal povedal Miran Malovič, direktor podjetja M&M, ki je v slabem mesecu izvedlo projekt. “Uporaba ne zahteva nikakršnega uporabniškega imena in gesla, je pa za posameznega uporabnika omejena na tri ure dnevno,” so sporočili iz občine na tiskovni konferenci.

Občina je v projekt vložila 20.000 € in se pridružila številnim drugim, ki so javni brezžični internetni dostop delno ali v celoti že uredile (Kranj, Slovenj Gradec, Ptuj, Maribor, Koper, Velenje, Domžale, Ljubljana …).

Sedaj boste lahko brezplačno do interneta dostopali tudi v mestu ob Krki.
Sedaj boste lahko brezplačno do interneta dostopali tudi v mestu ob Krki.

Foto: novomesto.si

Leave a Reply