Brezposelni? V Avstralijo po “najboljšo službo na svetu”!

Avstralija ponovno izvaja kampanjo, v okviru katere mladim širom sveta ponuja “najboljše službe na svetu”. Po prvih dveh urah objave razpisa so oblasti prejele že preko 8.000 prijav.

Med drugim iščejo kandidate, ki bi bili pripravljeni postati del avstralske visoke družbe in se udeleževati različnih družabnih dogodkov ter degustatorje, ki bi preverjali aktualno ponudbo barov, vinotek in restavracij.

Poleg omenjenih poklicev Avstralci iščejo še nekoga, ki bi se “igral” avanturista in odkrival najboljša doživetja, fotografa življenjskega sloga, čuvaja v nacionalnem parku in skrbnika divjih živali.

Ben Southall je bil zmagovalev prvega razpisa kampanje "najboljše službe na svetu" iz leta 2009 in postal oskrbnik otoka Hamilton v Koralnem grebenu.
Ben Southall je postal zmagovalec prvega razpisa kampanje “najboljše službe na svetu” iz leta 2009 in dela kot oskrbnik otoka Hamilton na Velikem koralnem grebenu. (foto: guardian.co.uk)

Po poročanju Slovenske tiskovne agencije tvorci kampanje skupno ponujajo šest delovnih mest, ciljajo pa predvsem na mlade, ki avstralskemu turizmu letno zagotovijo skoraj 12,2 milijarde dolarjev prihodkov in s tem ustvarijo 26 odstotkov vseh mednarodnih turističnih prihodov.

S klikom in videom do sanjske službe

Zanimanje je vsekakor izjemno, saj naj bi v prvih dveh urah po objavi razpisa oblasti prejele dobrih 8.000 prijav, a je le-ta kljub temu še mogoča vse do 30. aprila. Vse kar je potrebno storiti je, da s klikom na spletno stran naložijo 30-sekundni video, v katerem morajo argumentirano pojasniti, zakaj bi ravno oni bili primerni za eno izmed “najboljših služb na svetu”.

Spomnimo, da je prvi del kampanje bil izveden leta 2009, ko je srečni izbranec za skrbnika avstralskega otoka Hamilton na Velikem koralnem grebenu postal Britanec Ben Southall. Slednji je opravljanje službe opisal kot edinstveno izkušnjo, ki ti spremeni življenje. »Gre za eno od stvari, pri katerih se moraš enostavno prepustiti in videti, kam te pripelje,« je pojasnil.

Uroš Kotnik

Leave a Reply