Častni sprejem vojaškega junaka

27-letni vojak Tone Čelič, junak, ki je iz potapljajočega se vozila rešil voznico, je v zadnjih dneh deležen precejšnje pozornosti. Med drugim ga je v petek sprejel in mu čestital tudi direktor Policijske uprave Novo mesto Janez Ogulin.

Ogulin se mu je zahvalil za junaško in odločno ukrepanje v trenutkih, ko je bilo ogroženo človeško življenje, saj je pogumni vojak ob reševanju ogrozil samega sebe. “V današnjem času gotovo malo ljudi, ki bi v takih trenutkih ukrepali tako odločno in požrtvovalno,” je dodatno poudaril direktor.

Spomnimo: Dolenjec Tone Čelič je 17. novembra ob naključnem sprehodu v lekarno v novomeškem potoku zagledal utapljajočo se vozilo francoskega proizvajalca, v katerem je zaradi posledic neurja obtičala ženska. Brez delčka sebičnosti je Tone kot vojak in predvsem kot velik človek ter danes tudi junak priskočil na pomoč in gospo rešil pred gotovo smrtjo.

Po številnih čestitkah in zahvalah, so se mu tako posebno čast izkazali še v domačem kraju, kjer se je stisku roke pridružil tudi župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni.

In kakopak se hvalospevom pridružujemo tudi mi – saj je Tone še enkrat več pokazal in dokazal, da izjemni ljudje še obstajajo.

tone

Uroš Kotnik
Foto: dolenjski.si, slovenskenovice.si

Leave a Reply