Cristiano Ronaldo najbolj humanitaren športnik

Dobro delo v obliki plemenitih donacij je bilo prepoznano – portugalski nogometni virtuoz Cristiano Ronaldo je bil izglasovan za najbolj humanitarnega športnika.

Zvezdnik madridskega Reala Cristiano Ronaldo se je v kategoriji “Najbolj humanitaren športnik” uvrstil na prvo mesto, sledita mu ameriški košarkar LeBron James in tenisačica Serena Williams.

Pristojni v razlagi zapisujejo, da je 30-letni Portugalec vrh t.i liste “Športniki delajo dobro” (ang. Athletes Gone Good) zasedel predvsem zaradi zaradi tega, ker je “svojo globalno slavo usmeril v raznovrstno paleto dobrih del, vključujoč pomoč v boju z otroško lakoto, debelostjo in različnostjo”.

Zadnje dobrodelne donacije Ronalda tako vključujejo več kot 83.000 ameriških dolarjev 10-letnemu oboževalcu, ki je potreboval možgansko operacijo, več kot 165.000 ameriških dolarjev pa je podaril centru za financiranje raziskav raka na Portugalskem, kjer zdravijo njegovo mater

Listo “Športniki delajo dobro” so sicer sestavili pri DoSomething.org, največji organizaciji za mlade ljudi in družbene spremembe z namenom izpostaviti športnike, ki svoj vpliv in slavo uporabljajo za splošno dobro drugih.

Seznam vseh nagrajencev najdete TUKAJ.

Athletes-Gone-Good-Google-ChromeUroš Kotnik
Foto: allsoccerplanet.com

Leave a Reply