Dan odprtih vrat in projekt Majhna muca, velika želja v Mariboru

V mariborskem zavetišču za živali so organizirali dan odprtih vrat, v okviru katerega so obiskovalcem omogočili druženje z živalmi in jih seznanili s projektom Majhna muca, velika želja.

Zavetišče za živali Maribor je organiziralo dan odprtih vrat, ki je bil izveden pod okriljem manjšega sejma z opremo za nego in oskrbo malih živali.

Glavni cilji dneva odprtih vrat v mariborskem zavetišču so bili medsebojno druženje, morebitne posvojitve in predstavitev projekta Mala muca, velika želja. (fotografija je simbolična; foto:fullyfeline.com)
Glavni cilji dneva odprtih vrat so bili druženje, morebitne posvojitve in predstavitev projekta Mala muca, velika želja. (fotografija je simbolična; foto: fullyfeline.com)

Glavni namen dogodka je bilo druženje obiskovalcev z živalmi, pri čemer so lahko katero od živali tudi posvojili. Na uradni spletni strani so organizatorji med drugim zapisali, da živalim želijo omogočiti čim boljše bivalne razmere, zaradi česar bodo v zavetišču povečali namestitvene kapacitete za muce.

Obiskovalce so ob tej priložnosti opozorili tudi na projekt Majhna muca, velika želja, s katerim zbirajo prostovoljne prispevke za omenjeno širitev. “Prihajamo v obdobje, v katerem se zelo poveča število mačjih mladičev, zaradi česar se v zavetišču že spopadajo s prostorsko stisko,” še sporočajo organizatorji.

Ne nazadnje so na stojnicah predstavili še različne izdelke in storitve, kot so mačji piškoti, pasje torte in salonska nega.

Uroš Kotnik

Leave a Reply