Danes je Dan za spremembe

Slovenska filantropija s številnimi prostovoljskimi organizacijami in posamezniki 5. in 6. aprila organizira že četrti Dan za spremembe.
Z izmenjavo predmetov, kot so kuhinjski pripomočki, gospodinjski aparati, pripomočki za prostočasne aktivnosti, otroška oprema, oblačila, knjige in drugi uporabni predmeti, bomo zbirali sredstva za šolske sklade. V proti potrošniškem duhu bi radi čim več ljudem omogočili, da na eni strani kaj koristnega prinesejo in na drugi strani nekaj uporabnega zase odnesejo. Pri tokratnem Dnevu za spremembe ne gre le za promocijo prostovoljstva, ampak tudi za širjenje solidarnosti. Podrobnosti o dogodkih v skoraj 50 krajih po Sloveniji, so ažurirane na: http://www.prostovoljstvo.org/aktivnosti/dan-za-spremembe/akcije.

Pomagali so tudi znani Slovenci

V sklopu projekta je potekala tudi dobrodelna dražba, ki so jo z Boštjanom Gorencem – Pižamo organizirali 2. aprila v Mestnem muzeju v Ljubljani. Prodali so 12 od 19 predmetov in zbrali 620 evrov, s katerimi bodo omogočili obisk šole v naravi petim otrokom iz socialno ogroženih družin OŠ Vransko – Tabor. OŠ Tabor predstavlja vzor na področju vključevanja učencev in učiteljev v prostovoljske aktivnosti. V namen dražbe so predmete podarili: Arne Hodalič, Neca Falk, Jure Košir, Branko Đurič Đuro, Milena Zupančič, Klavdij Tutta, Živa Vadnov, Franci Kek, Miša Molk, Tinkara Kovač, Boris Cavazza, Kjara Starič, Vita Mavrič, Nuša Derenda, Petra Matos, Valentina Smej Novak, Lila Prap, Mojca Makuc.

Dan za spremembe klavdij_tutta_1
Akademski slikar Klavdij Tutta je podaril svoj umetniški izdelek (poslikava na keramiko)

Udeležite se dogodkov, ki bodo 5. in 6. aprila po celi Sloveniji, saj smo prepričani, da lahko vsak nekaj prispeva. Vsak na svoj način in po svojih močeh!

Leave a Reply