Darko Đurić dvakrat popravil svetovni rekord!

Darko Đurić, slovenski plavalec, je na paraolimpijskih igrah v Londonu na 50 metrov delfin postavil nov svetovni rekord v kategoriji S4, s čimer je v finalu v kategoriji S5 zabeležil končno peto mesto!

Slovenski paraolimpijski šampion Darko Đurić je včeraj dosegel izjemen uspeh. Na 50 metrov delfin je v kategoriji S5 osvojil peto mesto, v enem dnevu pa je kar dvakrat popravil svetovni rekord v kategoriji S4. Nov najboljši čas, katerega po novem je lastnik slovenski junak, je 40,48! Zmagal je Brazilec Daniel Dias, ki je postavil svetovni rekord v kategoriji S5.

“Res mi je uspelo nekaj izjemnega. Prvi dan sem na 50 metrov prosto plaval pol sekunde počasneje v finalu, zdaj pa pol sekunde hitreje. Res sem vesel tega svetovnega rekorda, mislim, da je bil to že 125. rekord na teh igrah. Od jutranjega nastopa je bilo kar nekaj ur, tako da se mi je uspelo regenerirati, a tudi 50-metrska razdalja ni nekaj hudega. Gotovo je nekaj najlepšega, da prav na olimpijskih igrah plavaš rekord in ga še izboljšaš,« je povedal Đurić, fant z neverjetno življensko zgodbo. 22-letni študent fakultete za šport se je rodil brez obeh nog in leve roke, odraščal pa je v rejniški družini, potem ko so se mu odpovedali starši. A kljub temu, da ga je življenje na trda tla postavilo že v otroštvu, mu ni zmanjkalo volje in energije, od včeraj naprej pa je celo svetovni rekorder.

Pravi zgled nam je lahko! Kapo dol, Darko!

Foto: sportida.com

Leave a Reply