Debeli rtič – središče pozitivne energije za otroke

Zamisel o nastanku zdravilišča in letovišča za otroke na Debelem rtiču se je porodila daljnega leta 1955. Prvo slovensko zdravilišče za zdravljenje, okrevanje in letovanje otrok
so s prostovoljnimi prispevki in delom gradili delovni ljudje in številni prostovoljci. Tako je že v letu 1956 pod šotori letovalo 300 otrok.

Debeli rticDružbeno odgovorni 60ta_01Danes, skoraj 60 let kasneje, nadaljujejo svojo tradicijo, saj še vedno spodbujajo in širijo vrednote zdravja in zdravega načina življenja. Ravno zato organizirajo dogodek Zdrav ko’ribica, da bi, še posebej otroke, spodbujali k športnemu načinu življenja. V Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega Križa Slovenije Debeli rtič namreč vsako leto preživlja počitnice več kot 15.000 otrok. Radi imajo animacije, delavnice, pravljične urice,  Učne poti veveričke Hane, Čutne poti, Začaranega gozda, tematske dneve in mnoge druge aktivnosti, najraje pa uživajo v zunanjem in notranjem bazenu z morsko vodo ter v plavalni šoli.

Debeli rtic otroci

Za dobro počutje skrbi vsak dan 60 zaposlenih, v okviru organizacije pa deluje še 250 prostovoljcev, ki delajo z otroki na dnevni ravni. Prostovoljstvo je ena od pomembnih vrednot Mladinskega zdravilišča in letovišča.

Že v začetku junija (5. in 6.6.2014) pripravljajo dvodnevno praznovanje rojstnega dne pod geslom “Zdrav ko’ ribica”. Debeli rtič bo za dva dni postal središče pozitivne energije, dobre volje, zabave in športnih aktivnosti na prostem za vse generacije. Prisrčno vabljeni vsi, ki si želite dan ali dva preživeti v prijetni družbi in blagodejni mediteranski klimi!

Leave a Reply