Dejstva o česnu

Česen je zelo zdrav in deluje kot naravni antibiotik. Dodajte ga solati, omakam ali testeninam. Če vas moti njegov vonj, ki ga v ustih pusti po jedi, pa za to težavo poskrbite na naraven način.

Česen uporabljajte v kosih ali nasekljanega. Če ga boste skuhali, bo izgubil veliko zdravih snovi, zato ga je najbolje sesekljati in popražiti ali jesti surovega. Ko ga nasekljate, počakajte dvajset minut, da se v njem aktivirajo vse zdrave snovi, šele nato pa ga dodajte jedem. Česen, ki že kali, ima v sebi prav tako manj dobrih snovi, a je še vedno uporaben in primeren kot dodatek jedem.

Vonja po česnu se lahko znebite tako, da med ali po obroku pijete limonado ali pojeste rezino limone. Česen je eden izmed naravnih antibiotikov, še posebej ko je govora o težavah s črevesjem. Uničuje tudi nepravilnosti na koži, saj je znan kot močan antioksidant.

Česen gosti kri, zato naj ga tisti, ki jemljejo tablete za redčenje krvi, ne uživajo prepogosto. Ga pa uporabite, ko vaše rastline napadejo uši. Mletega zmešajte z vodo in s tekočino poškropite rastline.

OLYMPUS DIGITAL CAMERALučka Bajs
Foto: www.aliabaad.com

Leave a Reply