Delate to, kar si želite ali to, kar morate?

Preglejte svoj povprečni teden – ali večinoma delate to, kar si želite ali to, kar mislite, da morate delati? 

01 slika

Velikokrat dojemamo svoja dnevna opravila in obveznosti kot dolžnosti in odgovornosti, ki jih moramo izpolniti. Potem pa se radi jezimo na druge, kaj vse so nam naprtili in zakaj smo za vse sami. Vendar, kdo, le kdo, nam je vse te opravke naprtil? Popolnoma sami. Tudi, ko smo v situaciji, ko mislimo, da če mi tega ne bomo naredili, potem tega ne bo naredil nihče, smo si sami to naprtili. Ker ne zaupamo drugim, da bodo stvari opravljene brez nas in tako prevzemamo bremena nase. 

Vam je bilo že kdaj tega dovolj? Pa ste kaj naredili na tem? Morda še vedno ne zaupate…
Tudi svoje stavke večinoma oblikujemo z »moram«, na primer: »moram v trgovino in potem moram še po otroka v vrtec«. Kaj pa, če bi sedaj zamenjali besedo »moram« z »želim«, na primer: »želim v trgovino in potem želim še po otroka v vrtec«. Se sliši čisto drugače, kajne? Ali pa naslednji primer: »moram odnesti dokumente v drugo pisarno, potem pa moram poklicati stranko« pretvorite v »želim odnesti dokumente v drugo pisarno, potem pa želim poklicati stranko«.

Delajte to vajo ta teden in se ujemite, ko vam iz ust zleti beseda »moram« in jo zavestno zamenjajte z »želim« ter opazujte občutke v telesu – se počutite dobro ali slabo?
Skozi to vajo se vam lahko celo posveti, kaj od svojih obveznosti resnično radi počnete, kaj pa delate iz dolžnosti do drugih ter slednje popolnoma izpustite iz svojega življenja. Se vam zdi kaj takega nemogoče? Pa še kako je mogoče! Preberite si v mojem intervjuju: Ne delam več stvari, ker moram, ampak, ker si želim.

In naj vam povem – SPLAČA SE! Ni ga lepšega občutka, kot ta, da na vsakem koraku delamo, kar si resnično želimo, pa ne enkrat na dan, ampak tisočkrat na dan! Kajti, ko delamo iz dolžnosti do drugih, dobesedno smetimo svoje telo in okolico z nizko vibracijo, ker se ne počutimo dobro. Ko pa delamo iz svoje osebne radosti, pa sejemo naokoli ljubezen in mir. Torej naredite uslugo sebi IN drugim, in delajte to, kar si resnično želite!

Tina Puncer, terapevtka soulworka, Reality shifter
Za osebna vprašanja in individualno svetovanje je Tina Puncer dosegljiva na info@soulwork.si.
Spletna stran: www.loving-wisdom.com

Leave a Reply