Delavcem zapustil 1,5 milijona evrov

Uspeh podjetja je direktor podjetja Enoplastica, Piere Macchi, vedno pripisoval svojim zaposlenim, tako da se jim je ob koncu življenja želel zahvaliti na poseben način. Zapustil jim je 1,5 milijona evrov.
Božična pravljica se je dogajala v italijanskih Alpah v kraju Bodio Lomnago, kjer ima sedež tovarna Enoplastica, ki proizvaja različne zamaške in etikete za steklenice za vino. Tovarno je Piero ustanovil leta 1957, danes pa izdelke izvažajo v 86 držav sveta, med drugim tudi v Španijo, na Novo Zelandijo, v Avstralijo, ZDA …
Italijanski podjetnik, ki je umrl junija lani v 87. letu starosti, je pred smrtjo spremenil svojo oporoko. Naredil je načrt, za katerega je želel, da se uresniči v božičnem času. Družinski člani pokojnega so poskrbeli, da je bila njegova zadnja želja izpolnjena prav tako, kot si jo je zamislil .

enoplastic02-660x350
Vsak izmed zaposlenih, okoli 250 jih je, je tako pred 25. decembrom prejel ovojnico z več tisoč evri nagrade za dobro opravljeno delo. Macchi je za vsakega delavca posebej določil višino nagrade – novozaposlene je nagradil z 2.000 evri, tisti, ki v podjetju delajo že vse življenje, so prejeli tudi po 10.000 evrov, nekateri tudi več.
Podjetnikovo odločitev so podprli vsi družinski člani, ki upajo, da je nagrada marsikateremu zaposlenemu spremenila življenje na bolje. Poleg denarja so zaposleni prejeli tudi ganljivo pismo Macchijeve žene Carle.
Sonja Kolarič

Leave a Reply