Dežela La La s petimi nagradami bafta

Romantična glasbena drama La La Land je na podelitvi britanskih filmskih nagrad BAFTA dominirala. Prejeli so pet nagrad.

Dežela La La je prejela britansko filmsko nagrado bafta za najboljši film, poleg tega pa tudi nagrade za najboljšega režiserja, glavno igralko (Emma Stone), fotografijo in izvirno glasbo.

Muzikalna uspešnica preteklega leta je sicer imela kar 11 nominacij, v žepu pa že ima tudi sedem zlatih globusov, in rekordnih 14 nominacij za oskarja.

Za najboljšega igralca so razglasili Caseyja Afflecka, za vlogo v filmu Manchester by the Sea režiserja in scenarista Kennetha Lonergana. Ta film je poleg tega prejel tudi bafto za izvirni scenarij. Nagrado za stransko moško vlogo je dobil Dev Patel (Lev: Dolga pot domov), za stransko žensko vlogo pa Viola Davis (Fences).

Nagrade so prejeli tudi filmi Prihod (zvok), Greben rešenih (montaža), Magične živali (produkcija), Florence Foster Jenkins (makeup), Jackie (kostumografija) in Knjiga o džungli (posebni učinki).

Za najboljši britanski film je bil izbran Jaz, Daniel Blake režiserja Kena Loacha, najboljši britanski kratki film je Home, najboljši dokumentarni film 13th, najboljši animirani Kubo in dve struni, najboljši film, ki ni v angleškem jeziku, pa Son of Saul.

Uroš Kotnik

Leave a Reply