Jubilejna Dirka po Sloveniji

Danes se bo ob 18. uri začela jubilejna 20. kolesarska Dirka po Sloveniji. Naše barve bo zastopalo 24 kolesarjev, večina v slovenskih ekipah Adria Mobil, Sava in Radenska. Glavni aduti so Tomaž Nose, Jure Golčer, Jan Polanc in Tadej Valjevec.

O kraljevski tretji etapi je Tomaž Nose, ki bo letos na Dirki po Sloveniji nastopil že destič, za PlanetSiol.net opisal: “Etapa bo naporna. Že na začetku greš najprej na Sorico. Nato sledi klanec Livške Ravne, ki je res strm. Naklon ne pade pod deset odstotkov. Po spustu je nato le še pot navzgor proti Vršiču. Etapa bo kar težka, čeprav bo dolga le 170 kilometrov. Mislim, da bomo že vsi pečenke pod Vršičem. Na treningu bi morali takrat dvakrat na Vršič, ampak smo le enkrat opravili z njim, se nato hitro podali v kombi in odpeljali domov.«

Tomaz Nose
Tomaž Nose

Začetek prve etape bo na Kongresnem trgu v Ljubljani, dirka bo potekala po Zoisovi in Dolenjski cesti, skozi predor pod gradom in nazaj na Kongresni trg. Jutrišnja, druga etapa bo potekala na relaciji Kočevje – Višnja gora, najtežja bo tretja etapa, z zaključkom na Vršiču, v nedeljo pa finale v Novem mestu.

Leave a Reply