Dnevnemu centru za mlade in mladostnike donirali več kot 1.600 evrov

Osrednja pomurska televizija TV IDEA je predala donacijo Dnevnemu centru za otroke in mladostnike Kekec Murska Sobota v višini 1.642,53 evrov, ki so bili zbrani na Dobrodelnem večeru humorja s Tadejem Tošem.

Na prvem izmed dogodkov s katerimi osrednja pomurska televizija TV IDEA obeželuje 25 let delovanja, je Tadej Toš nabito polno dvorano Gledališča Park navdušil s svojim značilnim humorjem, ki je ravno pravšnji za začetek novega leta z optimizmom in z nasmehom na obrazu. Ob smehu in zabavi je bil namen dogodka tudi zbiranje sredstev za Dnevni center za otroke in mladostnike Kekec Murska Sobota, ki od leta 2014 predstavlja dodatno dejavnost CSD Murska Sobota in je financiran s strani pomurskih občin in predvsem donacij.

Donirana sredstva sta prevzeli mag. Nataša Meolic, direktorica CSD Murska Sobota in Simona Neuvirt Bokan, vodja DC Kekec. Foto: Sobotainfo.com
Donirana sredstva sta prevzeli mag. Nataša Meolic, direktorica CSD Murska Sobota in Simona Neuvirt Bokan, vodja DC Kekec. Foto: Sobotainfo.com

Poleg izkupička od prodanih vstopnic in denarnih prispevkov na samem dogodku so k donaciji prispevali tudi sponzorji: Avto Rajh, Pomurske lekarne in Saubermacher-Komunala Murska Sobota. Pri organizaciji večera pa so pomagali tudi Mestna občina Murska Sobota, Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota in Sintal. Skupni znesek zbranih sredstev v višini 1.642,53 evrov je osrednja pomurska televizija TV IDEA danes popoldne v prostorih Kriznega centra za mlade Murska Sobota uradno predala Dnevnemu centru za otroke in mladostnike Kekec, ki deluje v zgradbi, ki je sicer  lasti MO Murska Sobota, zato je bil ob predaji donacije prisoten tudi dr. Aleksander Jevšek, župan MO Murska Sobota. Donirana sredstva sta prevzeli mag. Nataša Meolic, direktorica CSD Murska Sobota in Simona Neuvirt Bokan, vodja DC Kekec.

“Prejem te donacije je za nas zelo veliko darilo. Že lani smo ugotavljali, da se vsaj polovica naših otrok še nikoli ni peljala z vlakom. Del denarja, ki smo ga prejeli s to donacijo bomo zato namenili za izlet z vlakom,”  je ob predaji donacije povedala Simona Neuvirt Bokan, vodja Dnevnega centra za otroke in mladostnike Kekec.

Sonja Kolarič

Leave a Reply