Dobra dela v vaši soseščini

Pogosto nam v vsakodnevnem ritmu hitrega življenja ne uspe opaziti, koliko ljudi in organizacij v naši soseščini opravlja dobra dela. Včasih se nam zdi njihov trud samoumeven, o tem, da se težko prebijajo pa niti ne razmišljamo.

Z namenom vračanja dobrega v lokalno okolje v mesecu aprilu poteka pod okriljem trgovine Mercator akcija Radi delamo dobro. Na razpis se je prijavilo 300 društev, vrtcev in drugih organizacij, ki želijo predstaviti svoje delo in se potegujejo za donacije.
Med prijavljenimi je veliko vrtcev, ki želijo najmlajšim zagotavljati optimalne pogoje in dobro počutje, zato bi denar porabili za nakup didaktičnih sredstev in telovadnih rekvizitov, slikanic in knjig, računalnikov ter za razvoj novih projektov. Novo opremo in pripomočke potrebuje vrsta prostovoljnih gasilskih društev, gasilci iz Koroške pa so zapisali, da »bi radi nagraditi naše mlade gasilce za njihov trud in delo, ki ga opravljajo skozi vse leto.« Hvaležna za vsak glas bodo tudi športna društva, društva upokojencev, taborniki, kulturne in umetniške skupine, upokojenci in ostali sodelujoči.

Pihalni orkester Logatec
Pihalni orkester Logatec bi donacijo namenil za izvedbo božično-novoletnega koncerta.

Lokalne zmagovalce bodo izbrali obiskovalci trgovin, kjer lahko z žetonom oddajo svoj glas izbranemu projektu še do 30. aprila, zmagovalci pa bodo prejeli 1.000 Eur donacije. Seznam trgovin in prijavljenih si lahko ogledate na spletni strani

Leave a Reply