Dobrodelna dražba novoletnih slaščic za lačne šolarje

Tržiški muzej je v sodelovanju z Lions klubom Bled Golf organiziral dobrodelno dražbo novoletnih slaščic, katere izkupiček bo namenjen šolskim malicam in kosilom.

Pridobljena sredstva bodo nakazana šolskim skladom osnovnih šol Tržič, Bistrica in Križe, ki bodo denar porabile za hrano in kritje dejavnosti otrok iz socialno ogroženih družin.

V Tržiču si bodo za dober namen pomagali s sladkim. (fotografija je simbolična; foto: foodswallpaper.com)
V Tržiču si bodo za dober namen pomagali s sladkim. (fotografija je simbolična; foto: foodswallpaper.com)

“Z dražbo se vključujemo v lokalno okolje. K dobrodelni akciji smo povabili društvo podeželskih žena in tri lokalne slaščičarje, ki bodo priskrbeli slaščice. Tovrstne akcije smo se lotili že lani, ko so z dražbo slaščic zbrali nekoliko več kot 500 evrov, ki so jih namenili mladinskemu centru,” je za STA povedala direktorica Tržiškega muzeja Jana Babšek.

Omenjena akcija pa v poplavi dobrodelnega decembrskega vzdušja na Gorenjskem še zdaleč ni edina, saj je Lions klub Brnik skupaj z Župnijo Velesovo in Gimnazijo Kranj minuli konec tedna v Adergasu pripravil Dobrodelni Miklavžev koncert prav tako za šolske malice in učbenike dijakom iz socialno šibkejših družin.

Tudi Rotary club Škofja Loka bo te dni dobrodelno obarvan, saj v četrtek načrtujejo izvedbo dobrodelnega božično-novoletnega koncerta. Člani škofjeloškega kluba so sicer minuli teden na Brdu pri Kranju v akciji Prijatelji hitimo na pomoč Filipinom uspeli zbrati že zbrali 4000 evrov. Polovico sredstev so namenili Gasilski zvezi Gorenjske za nakup opreme in družini iz Gorenjske, ki je utrpela veliko škodo ob novembrskem neurju, drugo pa Filipincem, ki jih je prizadel najhujši tajfun v zgodovini.

Uroš Kotnik

Leave a Reply