Dobrodelna prodaja doma spečenih dobrot

V resnici ne gre za prodajo temveč za zbiranje prostovoljnih prispevkov v zameno za domače priboljške. Oglasite se v sredo, 21. 12., od 16h do 20h v Ziferblatu na Vegovi 8 v Ljubljani. Cilj je zbrati čim več donacij, za to pa si lahko v zameno izberete domače dobrote. Dogodek, v tujini poznan pod imenom “bake-sale” je v naše kraje prinesla Iva in ga poimenovala Dobropeka.

Kakšne dobrote so primerne za Dobropeko?
Omejitev ni: veseli bomo piškotov, mafinov, pit, tortic, kruha, slanega peciva … lahko tudi brezglutensko, vegansko, brezlaktozno … vse, kar ne vsebuje surovih živalskih proizvodov in surovih jajc ter je zapakirano v primerno prenosno embalažo. Česar ne bomo podarili na sami Dobropeki, bo s seboj odnesla izbrana institucija (materinski dom, varna hiša ipd.).

Komu gredo donacije Dobropeke?
Vsi priboljškopeki svoje dobrote podarjajo, vse donacije pa gredo tudi letos (tako kot v 2014 in 2015) društvu Sladki nasmehi, ki peče torte za otroke iz socialno ogroženih družin. Lani smo zanje zbrali 220 eur, predlani pa 385 eur.

dobropeka_2014_ljubljananjam-4-1024x682

Letos so donacijske priboljške pripravili med drugim kulinarični blogerji Culinary journey by me, Limetka.si, Pongi’s, La petite patisserie d’Amelie, Zgodbe na krožniku, Leaneen, Cukerčki in Rudolfova malca. Revija Dober tek bo podarila svoje tematske revije in nekaj knjig v zameno za prostovoljne prispevke, vsem sodelujočim priboljškopekom pa tematsko knjigo. Ekipa Odprte kuhne bo malčkom, za katere zbiramo donacije, podarila šolske potrebščine.
Priboljške ustvarjajo priboljškopeki, ki pa jih je za letos dovolj. Super!

Prvič je bila Dobropeka organizirana leta 2013 in že prvo leto privabila kup ljudi, ki so v domači kuhinji ustvarili priboljške. Zbrali so več kot 400 evrov. Presne, veganske in brezglutenske dobrote ter praline, kolače in druge dobrote so obiskovalci prinesli v kavarno Barabuk decembra 2014. Prostovoljni prispevki so bili namenjeni za Sladke nasmehe. Leto kasneje so nepodarjene priboljške so odnesli v varno hišo.

Foto: Ljubljananjam

 

Leave a Reply