Dobrodelni Miklavžev koncert za nadarjene otroke v stiski

Glasbena šola Gornja Radgona je v sodelovanju z družbo Radgonske gorice, Zdraviliščem Radenci in družbo Arcont pripravila že 7. dobrodelni Miklavžev koncert za dober namen.

Na njem je še posebej blestel Big band GŠ Gornja Radgona & Radgonske gorice kot glasbena gosta pa sta se mu pridružila tudi slovenska vokalistka Kristina Oberžan in mednarodni koncertant, saksofonist mag. Oto Vrhovnik.

Z izkupičkom dobrodelnega koncerta 3730 evrov bodo 15 glasbeno nadarjenih otrok iz socialno ogroženih družin finančno podprli pri šolanju na javni Glasbeni šoli Gornja Radgona.

“Vesel sem, da ima domači Big band tako številno občinstvo, ki očitno deli mnenje z menoj, da njegova kakovost iz leta v leto raste, čemur smo bili priča tudi na tokratnem koncertu. To potrjuje dejstvo, da z nami radi nastopajo najimenitnejši slovenski glasbeni ustvarjalci. Tako kakovostno in karitativno si želimo ustvarjati tudi v prihodnje. V imenu vseh prejemnikov pomoči in imenu GŠ Gornja Radgona se zahvaljujem vsem donatorjem in sponzorjem za dobro sodelovanje in izkazano pomoč,” je po uspešno izpeljani prireditvi povedal ravnatelj Glasbene šole Gornja Radgona Tomaž Polak.

Big band GŠ Gornja Radgona & Radgonske gorice sicer zelo uspešno nastopajo tudi zunaj ožje lokalne skupnosti, pri čemer sodelujejo tudi z renomiranimi glasbenik kova Uroš Perić, Oto Pestner, Helena Blagne, Nuša Derenda in Anika Horvat. Posneli so že sedem zgoščenk.

gr

Uroš Kotnik
Foto: gsgr.si

Leave a Reply