Dobrodelni študentje pomagali ljudem v stiski

Tako kranjski kot mariborski študentje so tudi letos nadaljevali izkazali mnogo dobrodelnosti. Prvi so se že 16. leto zapored lotili dobrodelnega projekta Mlade mamice, na katerega se je prijavilo 38 dijaških in študentskih družin s skupno 46 otroki, drugi pa so z organizirano akcijo zbirali življenske potrebščine za brezdomce.

V Kranju pomoč mladim družinam…

Kranjski študentje so s projektom Mlade Mamice v 16 letih pomagali že več kot 450 družinam. Dobrodelnost je postala že tradicionalna, saj študentje vsako leto oktobra razpišejo pomoč, za katero se lahko prijavi katerikoli dijak oziroma študent, ki ima urejen status. V obliki darilnih bonov pomagajo predvsem mladim družinam z otroki, mlajšimi od desetih let.

Brezdomci
V Kranju so pomagali mladim družinam, v Mariboru brezdomcem (fotografija je simbolična). (foto: guardian.co.uk)

V letošnji izvedbi so denar namenili za darilne bone v otroški trgovini Pikapolonica. Družine z enim otrokom prejele 80 evrov, družine z dvema 120 evrov, družine s tremi otroki pa 140 evrov, vse družine pa so povabili tudi na izlet v živalski vrt.

…v Mariboru brezdomcem

Na drugi strani so v štajerski prestolnici pod vodstvom Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM) zbrali mnogo sredstev, predvsem hrane, ki jih bodo razdelili ljudem brez strehe nad glavo.

Akcije so potekale tri konce tedna zapored v mariborskih nakupovalnih centrih Europark, Planet Tuš in Mercator center, potrebščine pa bodo razdelili mestnemu zavetišču in sprejemališču za brezdomce. "Pomagati želimo socialno ogroženim ljudem, ki so se zaradi takšnih in drugačnih težav znašli v neprijetni situaciji, stiski in trpljenju, ali ostali brez osnovnih sredstev za preživetje," je za Dnevnik povedal vodja projekta Matic Kirbiš.

Hkrati z dejanjem želijo opomniti na vsesplošno humanitarnost in na pomoč, ki bo olajšala življenje brezdomcem v Mariborskem zavetišču. ŠOUM tovrstno akcijo izvaja že peto leto zapored, pri čemer se je tudi letos izkazala za zelo uspešno.

Uroš Kotnik

Leave a Reply