Dobrodelni tek za 7-letnika s cerebralno paralizo

Prihajajočo nedeljo bo v Novem mestu pod vodstvom dobrodelnega Leon kluba že tretje leto zapored izveden dobrodelni LEO tek, kjer bodo sredstva zbirala za sedemletnega fantka, ki trpi za cerebralno paralizo.

Dogodek se bo odvil v športnem centru Portoval, kjer bodo tekači na voljo imeli progo, dolgo od 5-7 km, otroci pa od 300-800 m.

Ob prijavi bodo organizatorji zbirali humanitarnih pet evrov za odrasle oziroma dva za otroke, pri čemer bodo zbrana sredstva namenili gibalno oviranemu posamezniku. Tekači bodo ob prijavi prejeli spominske majice, čipe za natančnejše beleženje rezultatov in vrečko s praktičnimi nagradami pokroviteljev.

V Novem Mestu že tretje leto zapored organizirajo
V Novem Mestu že tretje leto zapored organizirajo dobrodelni LEO tek, kjer bodo letos zbirali sredstva za sedemletnega dečka s cerebralno paralizo. (fotografija je simbolična; foto: southernsizzleromance.com)

Organizatorji so letos v uradnem vabilu na tek zapisali: “Letošnje leto bomo pomagali 7-letnemu dečku iz okolice Novega mesta, ki se že od rojstva bori s številnimi bolezenskimi znaki, njegova diagnoza pa je cerebralna paraliza. Ker si tako on kot njegova družina močno želijo, da bi se samostojno gibal, so se vključili v program ‘Suit terapije’. Gre za terapevtsko tehniko, ki je namenjena otrokom in mladostnikom s težavami v gibanju, predvsem pa je učinkovita pri cerebralni paralizi. Temelji na novih spoznanjih, kako je mogoče povečati mišično moč in razteznost mišic brez poslabšanja gibalnih vzorcev. Žal ena takšna terapija predstavlja precejšen finančni zalogaj, zato smo se odločili, da jim pomagamo pri kritju stroškov in skupaj postavimo fanta na noge.”

Prijave bodo začeli zbirati v nedeljo od 8. do 9. ure, ko bo štart otroškega teka na 300 m, 20 minut kasneje pa še na 800 m. Rekreativni tek se bo pričel ob 10. uri, za pestro spremljevalno dogajanje pa bodo skrbeli plesalci Plesnega studija Novo Mesto.

Uroš Kotnik

Leave a Reply