Dobrodelno: Dražba zaključena, Petrove smuči projektu Botrstvo prinesle rekordnih 45 tisoč evrov!

Smuči, s katerimi skače oziroma leti naš šampion Peter Prevc, so na dobrodelni dražbi dobile novega lastnika. Zanje je ponudil kar 125-krat več od izklicne cene 360 evrov -rekordnih 45 tisoč evrov.

Celoten izkupiček gre nosilcem projekta Botrstvo (Val 202), ki bodo lahko po zaslugi Petra Prevca in novega lastnika smuči direktorja Bauhaus Slovenije Sama Kupljena, eno celo leto pomagali kar 125 otrokom.

Za smučmi letos najboljšega skakalca (in letalca) na svetu je sezona kot še nobena v zgodovini tega nordijskega športa; Peter je namreč z njimi osvojil novoletno turnejo, naslov prvaka in veliki kristalni globus. Pred njimi pa sta še dve preizkušnji v dolini pod Poncami.

“So izjemno pomemben del opreme, saj so smuči krila skakalca, in ko enkrat najdeš take, ki ti ustrezajo, jih imaš vso sezono ob sebi in skrbiš zanje. Te so res super,” je pred pričetkom dražbe o smučeh povedal Prevc. Novi lastnik Kupljen jih bo v roke prejel od Petra osebno, v torek, ko mu jih bo izročil na javnem sprejemu na ljubljanskem kongresnem trgu.

Dražbo je organiziral Val202. Celoten izkupiček bo kot že rečeno šel v dobrodelne namene, za projekt Botrstvo, pri čemer bo zbrani denar namenjen izboljšanju kakovosti življenja izbranih otrok in mladostnikov.

ppsmuci

Uroš Kotnik
Foto: smucka.si, val202.rtvslo.si

Leave a Reply