Dobrodelno: Dresa Tine Maze in Lindsey Vonn na dražbi za sina Maksa Grubelnika

Kranjska Gora bo danes gostila dobrodelno smučarsko tekmo z nazivom ‘Grubin memorial’ za petletnega Maksa Grubelnika, sina nekdanjega alpskega smučarja Draga Grubelnika, ki se je lani ponesrečil na poti z ledenika Rettenbach. Svoje bosta s smučarskima dresoma prispevali tudi Tina Maze in Lindsey Vonn.

Nosilci ideje so nekdanji smučarji Rene Mlekuž, Jure Košir in Gregor Erbežnik. “To je minimalno, kar lahko naredimo zanj. Tudi on bi si želel, da se stari prijatelji dobimo in uživamo, ne pa, da žalujemo v klasičnem smislu,” je o dogodku med drugim povedal Mlekuž.

Ob dogodku bo potekala tudi dražba dresov Tine Maze in Lindsey Vonn, ki bosta s to lepo gesto podprli premierno memorialno tekmo.

Ob Mlekužu bodo na startu tudi številni drugi nekdanji Grubelnikovi prijatelji in sotekmovalci; Jure Košir, Mitja Kunc, Matjaž Vrhovnik, Andrej Miklavc, Mitja Dragšič, Urška Hrovat, Alenka Dovžan in Špela Pretnar, na seznamu pa sta med drugimi tudi glasbenika Tomi Meglič ter Grega Skočir.

Celoten izkupiček dobrodelno obarvanega smučanja bo šel v sklad ‘Za Maksa’, ki bo namenjen zbiranju sredstev za Dragovega sina, ki je skupaj z mamico Mašo čez noč ostal brez očeta.

Na licitacijo se lahko prijavite prek elektronskega naslova: grubinmemorial@gmail.com ali izpolnite obrazec na povezavi http://bit.ly/grubinmemorial.

Začetna cena za vsak kombinezon je 1500 evrov. Licitacija bo odprta do 29. februarja 2016.

gruba

Uroš Kotnik
Foto: espn.go.com, siol.net

Leave a Reply