Dobronamerno: 24-urna rekreacija za malega Jakoba

Trije slovenski športniki so se odločili pomagati 5-letnemu Jakobu, ki se je rodil brez kolka. Za njegovo zdravljenje bodo skozi športno udejstvovanje zbirali prostovoljne prispevke.

Aleš Zemljič, Grega Rudolf in Gregor Šubernik bodo 25. septembra izvedli 24-urno športno-dobrodelno akcijo, v okviru katere bodo ivajali različne športne dejavnosti.

“Stopimo skupaj in uresničimo Jakobove sanje” se glasi slogan dobrodušne trojice, kateri je zgodba bolnega 5-letnika segla globoko v srce. “Vabiva vse, ki bi radi poizkusili borilne športe. S kolegom bova probala predstaviti oziroma demonstrirati čim večje številno borilnih veščin, torej vse od boksa do taekwandoja,” pove eden od akterjev dobrodelne akcije Grega Rudolf.

Dobrodelna akcija bo stekla v športnem centru Barada na Teznem. Glavni pobudnik akcije Gregor Šubernik pa je sprejel prav poseben izziv – 24 ur bo delal sklece. “Vabim tako podjetja kot posameznike, kdorkoli je pripravljen, da za vsak sklec Jakobu namenimo 10 centov,” v upanju na čim večjo udeležbo razloži Šubernik.

Vsa zbrana sredstva bodo namenjena Jakobovi operaciji čez veliko lužo, ki ostaja praktično edino upanje, da bo nekoč lahko še normalno hodil, tekel in brcal žogo, kot si to želi sam.

jakobUroš Kotnik
Foto: slovenskenovice.si

Leave a Reply